F r y d e n l u n d s k o l e

Velkommen til Frydenlund skole

Frydenlund skole er en barneskole 1.-7. trinn med rundt 400 elever og rundt 50 ansatte. Skolen har en lang historie som fra 1913 som har utviklet seg fra å være Villaveien skole, med felles skolegård sammen med Tårnveien skole bygd 1927, fram til en sammenslåingprosess som resulterte i Frydenlund skole i 2009.

Skolen ligger i sentrum av Narvik med kort vei til alle sentrumsfunksjoner, idrettshall, svømmehall, bibliotek, idrettsanlegg, parkanlegg og et verdifullt friluftsområde som omfatter skog, fjell og fjære.

Skolen er en mottaksskole for minoritetsspråklige elever. Det finnes også skolefritidsordning for 100 elever.


Orgelkids - Hvordan bygge et pipeorgel?

30 november 2021

Skolen var så heldige å få besøk av Øivind Bakken som er Kantor i Ankenes sogn som hadde med seg et pipeorgel hvor elevene fikk lære om piper, pumpe og orgel.


Elevene fikk lære om ulike toner og sette sammen piperorgelet og til slutt spille på det. Alle elevene deltok ivrig og syntes det var både lærerikt og artig. Stor stas var det til slutt å få spille på orgelet og ha den kule "spillehatten" på seg.

Orgelkids er spesielt designet for barn og har siden starten i 2009 nådd flere andre land som USA, Canada, Sverige, Taiwan, Kina, Tyskland, Storbritannia, Sveits og nå altså Norge. Vi i Narvik ser det som spennende å kunne gå til anskaffelse og gjøre orgelkids tilgjengelig som et pedagogisk verktøy, bl.a. i orgelskolen og inn i grunnskolen.

Her kan du lese mer om dette.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image


BlimE! 2021

Fredag 19 november 2021

BlimE er NRK Supers årlige vennskapskampanje. Hvert år lages det en ny BlimE-sang, med tilhørende dans. Når barna øver på å danse sammen, så håper vi det vil skape felles minner og glede, og bedre samholdet i barnehagen, på trinnet og skolen generelt..

Skolen har deltatt på BlimE! i mange år og dette året valgte vi å dra ned til byen nærmere bestemt til trappen på det 4. hjørnet for å framføre dansen.

Skolen har samarbeidet med NUS hvor vi har fått låne en dyktig dronefilmer som heter Sebastian Akselsen Arnøy.

Les mer om vennskapskampanjen her.
Elevundersøkelsen

14 november 2021

Elevundersøkelsen er en årlig undersøkelse der elever får si sin mening om læring og trivsel i skolen. Svarene brukes av skolen, kommunen og staten for å gjøre skolen bedre. Undersøkelsen er frivillig og vil skje i løpet av november.

Tema og spørsmål

Til undersøkelsen i høstsemesteret har lagt vi inn obligatoriske spørsmål, men det er mulig for skolene å legge til noen spørsmål ut fra lokale behov. Spørsmål om følgende tema er obligatoriske på høsten:

Trivsel
Motivasjon, arbeidsforhold og læring
Hjem-skole-samarbeid
Støtte fra lærer
Vurdering for læring
Medvirkning
Regler på skolen
Trygt miljø
Rådgiving

Her kan du lese mer om undersøkelsen.

Her finner du foreldreinformasjon.Bruk refleks!

Tirsdag 2 november 2021

Høstmørket er her, klasse 1C har tatt i bruk de nye refleksvestene fra Narvik Kommune, her på veien hjem fra Jaklaområdet.

Bruk refleks!!!Innskriving av nye 1. klassinger til skoleåret 2022-23

Tirsdag 2 november 2021

Innskrivingen vil være åpen f.o.m. 15. - 30. november 2021.


For veiledning, se hjemmesiden til Narvik kommune.
Markering av FN-dagen

24 Oktober 2021

Hvert år feirer Frydenlund skole FN dagen og dagen ble markert fredag 22.10.21 med BlimE dans og felles sang i skolegården i tillegg til at rektor holdt appell.Rektor holdt Appell og vinnere av innsamlingsaksjonen ble kåret. Tre vinnerklasser fikk premier.


I to uker i forkant av FN-dagen pantet elevene flasker for å samle inn penger til UNICEF. Tre klasser fikk premier for å ha pantet flest flasker og dermed samlet inn mest penger pr. elev. Vinnerne var 5A, 1B og 4C.


Totalt ble det samlet inn 23 258 kroner.


Alle klasser har jobbet med oppgaver for å lære om FN sitt arbeid og det er laget blant annet veggaviser og kunst av plast.


Lenger ned på siden kan du se bilder av klassene som vant og arbeid gjort av 4C.
Vi gratulerer klassene som vant konkurransen 5A, 1B og 3A!


FN-arbeid hos 4C

24 Oktober 2021

Klasse 4C har laget kunst , hatt natursti for flere klasse,

laget tegneserier med tema "fra søppel til skole" . Her ser

dere litt av arbeidsprosess og resultat.

Hilsen 4C

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image


Rockekonsert med Ida Maria m.flere

24 Oktober 2021

Fredag 21.10 var 5. trinn og 6. trinn så heldige å få gå på en rockekonsert
i regi av Nordland Fylkeskommune hvor rockeartisten Ida Maria, Narvik Skolekorps, Narvik kulturskole og Musikk i Nordland deltok.

Det var en forrykende konsert med flotte artister, tøffe rockelåter og til med fyrverkeri fikk vi oppleve.

Det ble til og med mulighet for bilde med rockeartisten Ida Maria da konserten var ferdig.Språkreir på Evenskjer

Onsdag 20 oktober 2021

Tirsdag 12.10 dro den ene gruppen som får undervisning i samisk som andrespråk til Evenskjer på språkreir.


Før andre var stått opp, dro vi avgårde for å rekke aktivitetene som startet kl. 08.45. Der ble vi servert frukt før vi startet med “båtbygging”. Etter at båtene var ferdig, gikk vi til ei elv hvor elevene fikk prøve båtene, veldig spennende og se om de fløt.


Der ved elvebredden ble det servert både pølser m/brød, fiskekaker, saft og kaffe.


Alle var enig om at vi hadde en super dag. Elevene sovnet på turen hjem.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image


Trygg nettbruk

13 oktober 2021

Internett er en viktig del av våre liv, spesielt for barn og unge. Bli oppmerksom på hvilke situasjoner som kan oppstå og lær hvordan du kan beskytte deg og dine mot ubehagelige opplevelser og nettovergrep.

Politiet informerer, les mer her.Høsttur

13 oktober 2021

Dagen før høstferien hadde skolen den årlige høstturen. Turen gikk til Tøttadalen og i fjæra.


I Tøttadalen gikk mellomtrinnet til 2. vannet og 4. trinn til førstevannet. 1-3 trinn gikk til fjæra mellom Vassvik og Framneslia.


Vi var heldige med været og hadde oppholdsvær, vindstille og 10 grader. Det var en flott tur!

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image


DKS: Ravi leker med toner og ord

Onsdag 30 september 2021

Denne uken har elevene ved skolen vært på konsert på Aurora kino i regi av den kulturelle skolesekken . Elevene fikk møte artisten Ravi med forestillingen "lek med toner og ord.

Dere kan lese mer om konserten her her.Gratis digitalt Appwriter og TexAnalyser kurs for foresatte

Onsdag 30 september 2021

Vi ønsker at flere foresatte får kjennskap til AppWriter og TxtAnalyser slik at du kan hjelpe barnet ditt hjemme. Kurset går live den 20. oktober klokken 19:00-20:00. Meld deg på kurset her.

Kurset blir ikke spilt inn.

Under kurset vil vi gå gjennom forskjellige funksjoner i AppWriter og TxtAnalyser, som blant annet:

  • Opplesning

  • Skrivestøtte

  • Ordforslag

  • PDF-fremviser

  • Tale til tekst

  • Fagordlister

  • Innstillinger

  • ..og mye mer


Dette gjelder KUN foresatte.

Les mer om verktøyet her. Her er kan du gå direkte til hjemmesiden og support.INTK informerer om nytt skoleår

Onsdag 29 september 2021

Det har kommet nye elever til skolen. De kan ikke norsk språk og har norsk undervisning på Internasjonal klasse (INTK). Elever er fra Litauen, Serbia, Polen, Russland, Kongo og Syria. INTK har 3 grupper i år med elever fra 2. til 7. trinn. INTK har en ny lærer også.

I starten har alle gruppene jobbet med "Bli kjent" prosjektet. Elever har laget hver sitt flagg og landplakater. De pynter inngangspartiet med "Velkommen" på forskjellige språk.

Hilsen Olga

Fagleder INTK

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image


Informasjon fra rådmann

Onsdag 29 september 2021

Vedlagt ligger informasjon i forbindelse med at Norge går over til en normal hverdag med økt beredskap. Vedlagt ligger også flytskjema som kan være en god hjelp ved luftveisinfeksjoner.

Informasjon pr 27.09.2021 (2).pdf
2021-09-25-flytskjema-symptomer-gjenapning.pdf


Kunnskap om smitte blant barn og unge

Onsdag 15 september 2021

Mange foreldre har spørsmål om den økende smitten og konsekvensene for barn og unge.

FHI har nylig oppsummert kunnskapen de har om barn og smitte, og vi anbefaler å vise til denne informasjonen hvis dere får spørsmål fra foreldre. Den kan også være nyttig å lese denne informasjonen.

Les mer om smitte blant barn og unge her.

Vennlig hilsen UtdanningsdirektoratetNår skal barnet holdes hjemme?

Onsdag 8 september 2021

Vi følger nå grønt nivå i smittevernveilederen fra Utdanningsdirektoratet, noe som tilsvarer en tilnærmet normal skolehverdag uten kohorter og soner. Vi har fortsatt fokus på god håndhygiene, og det er fortsatt viktig at syke barn holdes hjemme fra skolen. Se flytskjema fra FHI med oversikt over når barn skal holdes hjemme fra skolen og når de bør testes for covid-19.Apollo Ungdomsklubb

Onsdag 25.8.21

Apollo er sentrumstilbudet innenfor de kommunale fritidsklubbene. Vi er en uformell, sosial møteplass, et lavterskel tilbud, som gjelder for all ungdom i riktig aldersgruppe, boende eller besøkende i Narvik og omegn. Det er gratis å benytte Apollo på klubbkveldene. Det er alltid to voksne på jobb. Max 50 totalt i hele lokalet, inkludert gamingrom og Musikkfabrikken.

Prioriterte områder

 • Drive forebyggende arbeid for ungdom

 • Være tilrettelegger for ungdom med tanke på aktiviteter og arrangementer

 • Være et samlingspunkt for forskjellige typer og grupper av ungdommer

 • Være inkluderende og bidra til integrering av ulike ungdomsgrupperinger

Målgruppe

 • Junior: 5. klasse til og med 7. klasse

 • Ungdom: 8. klasse til og med 17 år.

Åpningstider Ungdom

 • Mandager og onsdager kl 18.00 - 21.00

 • Fredager, oddetallsuker kl 18.00 - 22.00


Åpningstider Junior

 • Tirsdager kl 17.30 - 20.30


Hva kan vi tilby

 • Gratis inngang

 • Biljard

 • Gaming

 • Diskotek

 • Musikk

 • Tv-spill/ pc

 • Air-hockey

 • Fussball spill

 • Brettspill

 • Sosialt samvær

 • Tv og film

Vi er åpen for forslag til aktiviteter og prøver å møte ungdommene på deres ønsker så godt det lar seg gjøre.

Kontakt oss gjerne!

Gro Helene Klingenberg, ungdomskonsulent

E-post: gro.klingenberg@narvik.kommune.no

Telefon: 975 23 022Velkommen til nytt skoleår!

Onsdag 18 august 2021

Endelig starter det nye skoleåret!

Vel overstått sommer! Vi håper at dere nå er klare for å møte klassevenner og andre venner.

Ut fra nåværende smittesituasjon (covid-19) blir Frydenlund skole organisert på grønt nivå.

Det betyr at vi oppløser kohorter og går over til normal organisering der elever kan jobbe og

leke på tvers av klasser/grupper både i skole- og sfo driften. Skolen har beredskapsplaner

som kan endret organiseringen raskt dersom smitteutbruddet endrer seg negativt.

Våre gode erfaringer fra fjorårets dagsrytme for trinnene tilsier at denne videreføres.


Første skoledag

1.trinn : 09.00-11.00

Mandag 23. august klokken 09.00 møter alle førsteklassinger og foresatte opp i

skolegården. Der vil det stå lærere og fagarbeidere med gule vester for å ta imot dere.

Etter dette ber vi gruppe 1 gå til stortrappa på Rødskolen (rett overfor Gulskolen), gruppe 2

ved lilletrappa på Rødskolen (rett overfor Grønnskolen) og gruppe 3 ved klatretårnet.

Elevene blir etterhvert ropt opp og stiller opp gruppevis i trapp. Her er det mulighet for å ta

bilder av de unge håpefulle. Vi minner om datatilsynets regler for publisering av andres barn

på sosiale medier. Gruppene går så sammen med lærere og fagarbeidere til sine klasserom.

Inndeling av gruppe på fremmøtedagen skjer ved at skolen tar elevlisten og deler den i

omtrent tre like store grupper. Inndeling i ordinære klasser vil skje i løpet av de to første ukene.


Cirka klokken 11.00 kan dere hente førsteklassingene ute i skolegården. De som skal på

SFO blir levert inne på basen av personalet. I tidligere SFO-skriv opplyste vi om at SFO

startet 12.00, dette er nå endret til 11.00.


2.-7.trinn :

Mandag 23.august klokken 08.30 møter alle i 2.-.7.klasse opp i skolegården. Lærere og

fagarbeidere vil stå på “faste” plasser ute i skolegården med gule vester på. Gå til de voksne

i deres klasse og samle dere i ringen der.

Skoledagen er ferdig 12.00.

Ta med en liten matpakke/drikkeflaske, pennal og innesko. Klær etter vær.

På grunn av smittevernhensyn og våre lokaliteter som gjør det vanskelig å overholde “en

meters-regelen”, ber vi foreldre om ikke å oppholde seg inne på skolen. Unntak gjøres i de

tilfeller der besøk er forhåndsavtalt.


Vi ønsker alle sammen en god start på det nye skoleåret, og ser fram til å møte elever og

foresatte! Vel møtt!


Ytterligere informasjon finner du her: Info skolestart 2021


Mvh

Stein R. Jakobsen

--- rektor ---Skoleruten 2021-2022

Publisert 20.08.21

Skoleruten for skoleåret 2021-2022 er nå vedtatt og du finner den her:

Skoleruten 2021-2022Flott oppstart på SFO!

Mandag 9 august 2021

Da er barne- og ungdomsarbeidere i gang med SFO for barna på Frydenlund skole etter felles ferie. Flott start med mange glade og fornøyde barn på 1 og 2 trinn.


Ukens start viser at leken er god og kreativ selv om antrekket er støvler og regnklær.


Vi minner på om at SFO holder stengt

19 og 20 august på grunn av planleggingsdager.


Hilsen oss på SFOVelkommen til oppstart mandag 2 august 2021 på Frydenlund SFO


Onsdag 30 juni 2021


Personalet ser frem til å treffe barn og foreldre!


Åpningstid 2 august er kl 0730 - 1615. Barn på 2 - 4 trinn er velkommen fra kl 0730.


Vi tar imot barn på 1 trinn i to grupper, kl 0830 og kl 0945 mandag 2 august.


Det sendes beskjed i visma hvilket klokkeslett som gjelder for det enkelte barn på 1 trinn.

En foresatt er velkommen inn med barnet, møt opp utenfor trapp på “rødskolen” som vender mot sandkassen og “gulskolen”.

Samtidig som 1 trinnet har lek og aktivitet i stasjoner med personalet er det informasjonsmøte med foreldre på rom nr 4 med SFO-leder.


Åpningstid fra tirsdag 3 august er kl 0700 - 1615.

Vi oppfordrer at barna som benytter SFO i perioden 3 - 18 august kommer innen kl 0900.


SFO holder stengt 19 og 20 august pga planleggingsdag


Fra 23 august har SFO vanlig åpningstid før og etter undervisning.

Ytterligere informasjon om oppstarten kan du lese her.


Hilsen

Elaine Iversen

Leder SFO


SFO ønsker alle en riktig god sommer med denne flotte tegningen laget av barna på SFO!

Kompani Skolen

Torsdag 17 juni 2021

Nest siste uke før sommerferien har 4. trinn hatt "Kompani skolen" som er basert på TV2 programmet "Kompani Lauritsen". Elevene har vært ute hele uken og utført forskjellige oppgaver og konkurranser. Vi har lært spjelking av bein og hvordan lage båre, laget leirplasser, og hatt mange fine samarbeidsoppgaver og konkurranser.


Klassene var delt inn i Tropp A og Tropp B for deretter å bli delt inn i 5 lag i hver tropp. Til slutt var det to lag fra de to troppene som konkurrerte om å finne viktig informasjon til Oberst Jan som var gjemt i den gamle gulskolen. Vakter patruljerte og det var om å gjøre å ikke bli tatt til fange for da fikk man ekstra tid. Laget fra Tropp A klarte å ta seg inn og ut, og finne informasjonen raskest. Hele trinnet gratulerer laget med seieren.


Hovedfokus på denne uken har vært god lagånd, samarbeid, mestring og lek.


Hilsen fornøyde tropper og befal på 4. trinn.
Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image


Insektshotell

Torsdag 17 juni 2021

Klasse 4B har har jobbet med tema Bier og pollinering i naturfag og i tillegg har elevene i kunst og håndverk laget flotte insektshotell. Elevene samarbeidet to og to på hvert insektshotell. Til slutt var klassen i Jaklaskogen og hengte opp insektshotellene. Det kom gjester til hotellene ganske fort.

Klasse 7A har også laget flotte insektshotell.Frydenlund skole

Telefon: 76 91 25 60

E-post: frydenlund.skole@narvik.kommune.no

Besøksadresse: Tårnveien 3, 8516 NarvikRektor

Stein Roar Jakobsen

E-post: stein.roar.jakobsen@narvik.kommune.no

Mobil: 99 51 90 58

Stein Roar Jakobsen

Web redaktør

Kristel Grønvold